Selepas 1 Bulan CSS…

Hari ini genap sebulan buku Celoteh Susu Sejat (CSS) dijual secara rasmi. Jujur saya katakan, sebelum buku ini diterbitkan, saya tak lari dengan perasaan takut dan risau. Takut buku ini tak berjaya menarik minat pembaca masa kini. Takut penerimaan buku ni nanti “krik.. krik..”. Namun selepas sebulan dipasarkan, maklumbalas yang diterima cukup mengejutkan saya. Tak

Kaitan Diet, Tinja, dan Sembelit

Saya telah mempelajari sesuatu yang bermakna ketika zaman kanak-kanak. Kawan-kawan sepermainan yang lain ketika itu pun turut mengetahuinya. Mereka kata, kalau tinja yang mempunyai tompok-tompok jagung, maksudnya individu tersebut ada menikmati jagung sebelum itu. Begitu juga dengan kes biji cabai, siapa yang kuat makan cabai, maka bercabailah tinjanya. Bagaimana mereka boleh explore perkara serumit ini?

The Super-Analogy of Jantung, Aset Terpenting Manusia!

Ibarat orang yang baru dapat kereta, dia akan cuba sebaik mungkin untuk jaga kereta tu elok-elok. Tapi sampai bila dia nak buat macam tu? Lambat laun kita perlu juga buat servis enjin kereta untuk buang "dead carbon" yang ada di dalamnya. Sama seperti enjin kereta, jantung kita juga perlu di servis dengan lebih kerap untuk

Buku “Celoteh Susu Sejat” dah sampai!!

Siri Buku "Celoteh Susu Sejat" (CSS) kini telah terbit dan mula dijual secara rasmi di blog sususejat.com! Pada yang telah lama mengikuti penulisan saya sejak tahun 2010 lagi, pasti sudah tidak sabar untuk mendapatkan Siri Buku CSS ini kan? Jom ikuti mini review saya berkenaan karya terbaru team Susu Sejat Dot Com di tahun 2018

10 sebab mengapa berat badan semakin meningkat?

Biasanya bila bercakap tentang kenaikan berat badan, orang akan selalu kaitkan ia dengan faktor seperti perkahwinan dan alam kerja. Tapi betul ke macam tu? Saya sendiri tak pasti bagaimana dan kenapa 2 faktor ni sering dijadikan bahan alasan, hatta kedua-duanya adalah antara alasan yang popular. Namun saya ada pandangan saya sendiri apabila merujuk kepada kenaikan