petua Archive

Tips mengelak perut buncit dan boroi

Entah mengapa ramai bebenor yang suka mengajukan aku dengan soalan seperti ni di email, mahupun di page fan facebook. “Joy, perut I ni dah macam orang mengandung 5 bulan, tapi I belum kahwin lagi tau, huhuhu.. tolong bagi tips sikit macam mana nak surutkan perut I ni yea.. thank you darling =)” (darling? erkk..) “ijoy..

Tip 9: Keju yang mana pilihan hati?

Ada sesiapa di sini peggemar tegar keju selain aku? Keju, atau dalam bahasa Inggerisnya “Cheese” (bukan “cis!”) merupakan makanan tradisi yang berasal dari Eropah dan menjadi penyedap makanan yang wajib di beberapa negara barat yang lain. Keju dihasilkan daripada susu menerusi proses pengentalan protein casein yang terkandung dalam susu (coagulation) dengan menggunakan asid. Memandangkan keju

Tips Ketika Berhari Raya 2010

Ketika bulan Ramadhan, kadar metabolisma seseorang menurun berbanding hari-hari biasa, dan situasi ini berterusan sehinggalah tanggal 1 Syawal. Sekiranya makan secara tidak terkawal ketika Hari Raya, pasti akan menyebabkan kegemukan kerana badan terkejut dengan perubahan diet. Namun soalnya, wajarkah kita berdiet ketika 1 Syawal ini? Pada pendapat aku, 1 Syawal merupakan ‘hadiah’ berharga buat seluruh

Tip 8: Supplemen Multivitamin yang mana pilihan hati? (Bahagian 3)

Sanggup turun Watsons petang tadi, walaupun tengah berpuasa.. :D Setelah memahami apa yang dimaksudkan dengan Vitamin, Minerals, dan Multivitamin (MV): masing-masing diceritakan dalam Bahagian 1 dan Bahagian 2, kini tiba masanya pula kita mempelajari tip-tip dalam memilih produk MV yang sesuai untuk keperluan kita. Untuk itu, apa kata kita ikut Susu Sejat ke Watsons untuk

Tip 8: Supplemen Multivitamin yang mana pilihan hati? (Bahagian 2)

Rasa-rasanya, entri semalam tidak berapa mendapat sambutan pembaca: tak ramai yang komen (di Blogspot, Facebook), mahupun yang recommend. Apa, tak ramai yang baca? Tak juga, kerana ‘page loads‘ dan ‘unique visitors‘ masih konsisten, bererti entri tersebut memang ada pembacanya. Namun aku fikir, hanya terdapat satu sahaja sebab mengapa entri tersebut tidak mendapat sambutan: Terlalu Banyak