Diari Diet versi 2.0 (OFFICIAL RELEASED)

Kini mula dijual secara rasmi!

DDv2-a1

Diari Diet v2.0
(teks oleh Susu Sejat, Ilustrasi oleh Conteng Conteng)

RM40
(Harga termasuk Pos Laju dalam Sem Malaysia. Untuk Sabah/Sarawak/Labuan, tambah +RM4)
Ukuran A5
242 mukasurat (Berwarna + Greyscale)
Spiral binding
1x Penanda Buku (free gift)
.

Pada pertengahan 2015, proses penghasilan Diari Diet yang baru bagi menambahbaik Diari Diet v1.0 (keluaran 2013) telah bermula. Ramai yang menyatakan ketidaksabaran untuk mendapatkan ‘masterpiece‘ saya bersama pelukis berbakat Conteng-Conteng ini, lebih-lebih lagi setelah proses pembikinan Diari Diet v2.0 dikongsikan pertengahan Januari lalu.

Setelah hampir 2 bulan menanti, akhirnya pada tanggal 10 Mac 2016, stok pertama Diari Diet v2.0 telah siap dicetak sepenuhnya.

Apa itu Diari Diet v2.0 ?

Diari Diet v2.0 (DD v2.0) merupakan instrumen yang menggabungkan konsep “Planner harian + Buku + Personal Coaching” – kesemuanya 3 dalam 1.

Dengan DD v2.0, usaha anda untuk menurunkan, mengekalkan, atau menaikkan berat badan akan menjadi lebih teratur. Ia merupakan diari yang akan membimbing anda menguruskan “trafik kalori” anda satu persatu, dari A hingga Z, sehinggalah anda betul-betul faham akan konsep kalori dalam kehidupan seharian.

DDv2-h-1

Bezanya dengan buku-buku diet yang pernah anda baca sebelum ini? Diari Diet adalah gabungan antara Teori dan Amali – ia adalah buku (teori), dan ia juga adalah planner harian / food @ exercise log anda (amali). Justeru saya percaya, konsep ini adalah yang pertama di Malaysia.

Bermula dari DD v2.0, elemen kecergasan (senaman dan kaedah mengukur kemajuan) juga dimasukkan bagi melengkapi tujuan sebenar diari ini, iaitu membimbing rakyat Malaysia dalam menjalani gaya hidup sihat seharian.

Apa yang terkandung dalam Diari Diet v2.0?

Secara asasnya DD v2.0 terbahagi kepada beberapa bahagian utama seperti berikut:

1 Kelas Kalori – Perincian dari apa yang pernah saya tulis menerusi Kelas Kalori di blog. Ia juga disertakan dengan gambarajah dan contoh agar lebih mudah difahami. Maklumbalas pengguna DD v1.0 (2013) sebelum ini mendapati majoriti menyukai konsep ini dan mengaku mereka lebih mudah untuk memahami konsep kalori. Nota-nota juga telah ditambahbaik bersesuaian dengan maklumat terkini.

dci-dcr

2Perancangan Menu – Aplikasi dari kelas kalori selain memberi anda idea bagaimana untuk merancang pembahagian kuota kalori harian dalam mencapai matlamat anda.

ddv2-page32

3Kalori Makanan dan Senaman – Senarai kalori makanan dan senaman yang telah dikemaskini (updated) ini dibekalkan kepada anda sebagai rujukan agar lebih mudah untuk anda mengetahui kalori dalam satu-satu makanan tempatan atau menerusi satu-satu aktiviti fizikal.

4Panduan Senaman – Panduan dalam merangka senaman khusus yang paling efektif tapi memberikan kesan yang optimum kepada matlamat kecergasan anda (i.e senaman membakar lemak, kesihatan jantung, dan lain-lain).

ddv2-page34-37

5Penilaian Kemajuan – Ramai menyangka kemajuan transformasi hanya diukur berdasarkan KG berat badan dan BMI sahaja. Ini sama sekali kurang tepat. Menerusi DD v2.0, sekurang-kurangnya 5 indikator kemajuan telah didedahkan. Barangkali selama ini KG anda tidak berubah, tetapi siapa tahu 4 indikator yang lain telah berubah secara positif?

6Panduan Diari Diet – Penerangan agar anda faham untuk menggunakan DD v2.0.

7Log untuk 6 bulan / 24 minggu – Ruangan “Log” untuk DD v2.0 tidak bersifat ‘fix’ untuk tarikh/tahun tertentu; bererti anda boleh mula menggunakannya bila-bila masa yang anda mahu, tidak semestinya pada “1 Januari”.

Selain itu, tempoh log juga telah dikurangkan dari 1 tahun (12 bulan) kepada 6 bulan atas beberapa faktor.

  • Majoriti kajian klinikal menunjukkan kesan positif ke atas tubuh hasil dari perubahan gaya hidup (intervention) sudah berlaku seawal tempoh 12 minggu pertama (3 bulan).
  • Pengalaman client – 6 bulan merupakan tempoh realistik untuk transformasi tubuh badan berlaku.
  • Untuk mengelakkan DD v2.0 menjadi terlalu tebal / berat.

Sekiranya anda memerlukan penggunaan selama satu tahun, anda boleh mendapatkan 2 unit DD v2.0 secara terus (akan ada diskaun). Konsep log selama 6 bulan ini pada pandangan saya lebih fleksibel kerana secara tak langsung ia memberikan pilihan kepada pengguna untuk memilih tempoh penggunaan yang mereka inginkan, sesuai dengan matlamat masing-masing.

ddv2-page46-165

8Tips Mingguan – Tips mingguan turut dibekalkan agar anda kekal motivasi setiap minggu.

9Nota Nutrien – Nota untuk anda memahami konsep nutrisi seimbang pada kesihatan tubuh badan turut dilampirkan dalam DD v2.0.

10Lebih Interaksi! – Anda akan ditemani maskot kotak susu En. SS bersama rakan-rakan beliau sepanjang tempoh anda menggunakan DD v2.0. Dengan adanya En. SS yang comel ini, anda pasti tidak akan bosan dalam melalui perjalanan transformasi untuk menjadi kurus, sado, atau untuk menjadi lebih sihat!

komik

(BONUS: Dalam DD v2.0 juga diselitkan 3 mini komik sentap berilmiah untuk hiburan anda! Watak utama: Maskot kotak susu En. SS)

.

Video Review

Berikut adalah Mini Review Diari Diet v2.0 dari muka surat ke muka surat (video).

Mini Review Diari Diet v2.0

🔥 NAK BELAJAR STRATEGI DIET UNTUK KAWAL BERAT BADAN DENGAN LEBIH TERATUR & BERKESAN? 🔥.Apa kata dapatkan planner diet harian, DIARI DIET keluaran Susu Sejat ini. Apa yang best tentang Diari Diet ni? .👉 Maklumat kalori makanan Malaysia👉 Nota & tip diet mingguan👉 Belajar strategi diet dalam mencapai berat ideal👉 Persembahan yang menarik👉 Tip bersenam dan gaya hidup sihat👉 100% dalam Bahasa Malaysia👉 Tak mahal, murah jer… .Diari Diet ini juga telah dijadikan sebagai 'buku teks' diet beberapa program fitness di Malaysia. Ia juga telah mendapat review yang positif dari Dietitian / Pakar Pemakanan di Malaysia…======Berminat tak nak dapatkan Diari Diet ini?======.Kalau berminat, komen 👇👇👇 "Saya Nak.." atau.📲 Whatsapp "MISI DIET 2017" ke 013-482 4902📲 Whatsapp "MISI DIET 2017" ke 013-482 4902📲 Whatsapp "MISI DIET 2017" ke 013-482 4902.Atau hantar Private Message "MISI DIET 2017" ke FB Susu Sejat..😊😊😊 Jangan lupa LIKE juga Page FB Susu Sejat untuk lebih tip diet harian dan gaya hidup sihat! 💪💪💪.#diaridiet #sususejat #buatanmalaysia

Posted by Susu Sejat on 28hb Februari 2017

.

Gambar Review

Berikut saya lampirkan beberapa gambar DD v2.0 serta perbandingannya dengan versi Diari Diet yang terdahulu untuk tatapan anda.

DDv2-g-1

DDv2-b-1

DDv2-d-1

Kiri (Diari Diet v1.0 keluaran tahun 2013); Kanan (Diari Diet v2.0 keluaran tahun 2016)

DDv2-e-1

DD v2.0 (kanan) lebih tebal berbanding versi yang sebelumnya.

Ruangan merekod untuk DD v2.0 (kanan) adalah lebih besar.

Ruangan merekod untuk DD v2.0 (kanan) adalah lebih besar – 1 hari per muka surat, berbanding versi sebelum ini – 1 minggu per muka surat.

Perbezaan lanjut antara Diari Diet v1 dan Diari Diet v2.0 telah diringkaskan menerusi jadual berikut:

Table Comparison DD

Maklumbalas awal pengguna (mini review)

Kelebihan membuka tempahan awal (pre-order) pada pertengahan Januari lalu telah memberikan saya peluang untuk mengumpul beberapa maklumbalas awal pengguna Diari Diet v2.0. Setakat ini, boleh kata 99% maklumbalas yang diterima adalah positif.

Berikut adalah beberapa maklumbalas pengguna yang sempat saya screenshots sehingga hari ini.

respon-A

respon-B

respon-C

respon-D

Respon-E

Bagaimana untuk memilikinya?

Sesiapa yang berminat, boleh hantarkan butiran berikut:

Nama:
Alamat Pos:
No. Tel:
Jumlah Diari Diet:

ke salah satu saluran berikut untuk mula menempah:

  1. 📧 Email ke sususejat[at]gmail.com
  2. ↗ FB Direct message di Facebook Susu Sejat
  3.   Whatsapp ke 013-482 4902

**Stok adalah TERHAD, dapatkan naskhah anda sebelum TERLAMBAT!**

##########################################################

Nota 1: Pembelian 2 unit DD v2.0 dan ke atas akan diberikan diskaun istimewa.

Nota 2: Anda juga boleh mendapatkan DD v2.0 ini secara COD (Cash on Delivery) pada harga istimewa dari pengedar di kawasan anda. Sila semak senarai pengedar di sini.

UPDATE: Kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi pengedar Diari Diet dan Siri Buku CSS, di tempat/komuniti/gym/kedai buku anda, boleh hubungi kami juga. Komisyen istimewa akan ditawarkan kepada pengedar yang berminat.

Comments

  1. By xxxibgdrgn

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *